SMMM STAJA GİRİŞ SINAVI HAZIRLIK KURSU

Staja Giriş Sınavı için Bilgi Al

SMMM STAJA GİRİŞ SINAVI HAZIRLIK KURSU

ARDEMSOFT’ TA YENİ DÖNEM BAŞLANGIÇ TARİHİ 

 '' 15 EKİM SINAVINA HAZIRLIK ''

PAZARTESİ   19:00-22:00

ÇARŞAMBA   19:00-22:00

CUMA             19:00-22:00

CUMARTESİ   18:00-21:00

 

- Eğitimlerimize katılmak ve bilgi almak için aşağıdaki bilgi al butonuna isminizi yazabilirsiniz..

 

GENEL BİLGİ

 

SMMM Staj Başlatma Sınavı Nedir?

SMMM Staj Başlatma Sınavı Mali Müşavir olmak isteyen her adayın girmesi gereken bir sınavdır. SMMM Staj Başlatma Sınavı oldukça zor bir sınav türüdür. Mali Müşavir olmak isteyen adaylar bu sınava hazırlanarak ve sınavı kazanarak bir başlangıç yaparlar. Staja Giriş Sınavı yılda 3 kere düzenlenir. Staj Başlatma Sınavından en az 60 puan alarak bu zorlu yolda başlangıç yapmış olurlar. Ancak sadece bununla da bitmemektedir. Adı üzerinde de anlaşılacağı gibi Staja Giriş Sınavını kazandıktan sonra Mali Müşavir adayları 3 Yıllık zorlu bir süreç beklemektedir. Mali Müşavirlik Staj Başlatma Sınavında 130 soru bulunmaktadır

Soru Dağılımı Şu Şekildedir;

DERSLER

SORU SAYISI

TÜRKÇE

7

MATEMATİK

8

İNKLAP TARİHİ

5

YABANCI DİL

10

Finansal Muhasebe

26

Maliyet Muhasebesi

8

Finansal (Mali) Tablolar Analizi

 

8

Denetim

 

Ekonomi

 

Maliye

 

Meslek Hukuku

 

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

 

Vergi Hukuku

 

Ticaret Hukuku

 

Borçlar Hukuku

 

16

 

6

 

6

 

6

 

6

 

6

 

6

 

6

 

Mali Müşavir Olmak İçin Hangi Sınavlara Girmek Gerekir?

Mali Müşavir olmak için yukarıda da bahsedildiği gibi öncelikle SMMM Staj Başlatma Sınavını kazanmış olmak gerekmektedir. 3 yıllık zorunlu staj süresi tamamlandıktan sonra da SMMM Yeterlilik Sınavı denilen son bir sınav adayların karşılarına çıkmaktadır. Bu sınav Staja Giriş Sınavından bir tık daha kolay olacak olsa da yine de emek harcamadan bu sınavı kazanmaları zor olacaktır. Zira SMMM Yeterlilik Sınavı 8 adet dersten oluşmakta ve adayları yine oldukça zorlamaktadır.

SMMM Staj Başlatma Sınavı nerede yapılır?

SMMM Staj Başlatma Sınavları ülkemizde 4 bölgede yapılmaktadır. Bunlar; Ankara, İstanbul, İzmir şehirleridir. İstanbul’da sınav Avrupa ve Asya yakasında da yapılmaktadır. Civar şehirlerde oturan SMMM adayları bu üç şehirden kendilerine en yakın olanı tercih ederek sınava girebilirler. Staj Başlatma Sınavı önceden yalnızca Ankara’da yapılmaktaydı. Ancak zaman içerisinde ülke nüfusu ve SMMM adayları çoğaldığı için İzmir ve İstanbul’da sınav haritasına eklenmiş oldu.

SMMM Staj Başlatma Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mali Müşavirlik Staj Başlatma Sınavına ilk adım olarak TEOS sistemine adayların kayıt olması gerekmektedir. Bu sisteme kayıt olunduktan sonra Staja Giriş Sınavı Başvuru Tarihlerini takip ederek Başvuru süreci başladığı zaman sisteme giriş yaparak ön başvuru yapmaları gerekecektir.

SMMM Dosya Nasıl Açtırılır?

Öncelikli olarak bilindiği üzere Staja Başlama için dosya açtırmanız gerekeceği için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Ödeme yapıldıktan sonra TEOS sistemine ön başvuru yaparken TEOS sistemi adaylardan bazı evrakları sisteme yüklemelerini istemektedir. Bunlar;

  • Nüfus Kayıt Örneği
  • Adli Sicil Belgesi
  • Mezun Belgesi
  • Diploma Görüntüsü
  • Staja Giriş Sınavı Başvuru Belgesi
  • Staj Başvuru Formu
  • Taahütname

Bu evraklar TEOS sistemine interaktif olarak yüklenildikten sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının evrak kabul tarihlerine göz gezdirilmesi gerekmektedir. Odanın evrak kabul tarihi geldiği zaman bu evrakların aynı şekilde odaya teslim edilmesi gerekmektedir. Yalnız evrakların içerisine 1 Adet Biyometrik Fotoğrafta Eklenmelidir.

Mali Müşavirlik Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

SMMM Staj Başlatma Sınavı için başvurunuzu yaptınız ve evrakları verdiniz. Artık geriye tek kalan Staj Başlatma Sınavına hazırlanmak olacaktır. Öncelikle belirtmek gerekirse Staj Başlatma Sınavına hazırlanmak için bir eğitim kurumundan yardım olmanız çok yerinde bir hareket olacaktır. Tabi ki Staja Giriş Sınavını kendi imkânları ile sadece kitaplardan faydalanarak kazananlar muhakkak vardır fakat daha fazla çalışmak gerekebilir. Ayrıca genelde Staja Giriş Sınavına hazırlanan adayların birçoğu hali hazırda bir işyerinde çalışıyor olurlar. Zaman Kısıtlı olacağı için Ardemsoft bu süreçte her zaman yanınızda.

SMMM Staj Başlatma Sınavı İpuçları

Çıkmış Sorular

Staja Giriş Sınavı için verilecek ilk ipuçlarından bir tanesi kesinlikle çıkmış sınav sorularından faydalanmaktır. Çıkmış Sınav Soruları bize geçmişteki sorular hakkında bilgi vereceğinden dolayı Staja Giriş Sınavına Hazırlanırken bu sınavları göz önünde bulundurarak çalışma sisteminizi oluşturabilirsiniz.  

Sürekli Soru Çözmek

Sürekli soru çözerseniz artık bir süre sonra bir nevi Staja Giriş Sınavını kanatlarınızın altına almış olacaksınız. Bütün konulara dair sorular çözerek yaptığınız hataların üzerine giderseniz boşlukları tamamlayarak bilmediğiniz ve öğrenmeniz gereken konular üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. SMMM Staj Başlatma Sınavının soru tarzları her dönem üç aşağı beş yukarı aynı oluyor. Bu soru tarzlarını öğrenir ne yönden sorular çıkacağını adınız gibi bilirseniz Staja Giriş Sınavını kazanmamak için inanın başka sebebiniz kalmayacaktır.

SMMM Staj Başlatma Sınavına Kaç Kez Girilebilir?

SMMM Staj Sınavı için öyle herhangi bir yaş, süre vs. olarak sınır konulmamıştır. Ancak dosya açtırıldığı zaman aynı dosya üzerinden 10 sınava girme hakkı tanınmıştır. 10 tane sınava giren aday henüz Staja Giriş Sınavını kazanamamışsa tekrardan dosya açtırarak bazı maliyetlere katlanması gerekmektedir. Tabi ki bu süre zarfı içerisinde aday her Mali Müşavirlik Staj Başlatma Sınavına gireceğinde sınav ücretlerini ödemekle yükümlü olacaktır.